Raymarine Langesund Fiskefestival

Raymarine Langesund Fiskefestival er en artsfiskekonkurranse hvor lagene fisker fra egne båter. Dette er en av Skandinavias største konkurranse hvor det deltar hundrevis av norske og internasjonale fiskere. Det er 30. gang den blir arrangert og nivået er skyhøyt. Men det betyr ikke at det er kun sportsfiskere som deltar. Mange hobbyfiskere og fritidsfiskere ønsker også å oppleve dette flotte arrangementet som Trutta Sportsfiskeforening lager år etter år. Sammen med Johnny Bal og Ole Jan Moen, som aldri har deltatt på konkurranse før, bestemte vi oss for å delta på denne. Vi hadde absolutt ingen ambisjoner om å kunne hevde oss. Vi ønsket å ha en kjekk helg og få nye opplevelser og erfaringer. Og det fikk vi i massevis.

20180811_074630

Lørdags morning før start hadde stormen endelig lagt seg. Båtene begynte å gjøre seg klare og vi ønsket hverandre lykke til. Det var mange flotte båter å se.

Startskuddet gikk og vi hadde 8 timer fiske foran oss. Vi rakk ikke og prøvefiske i forveien pga jobb, så dette var første gang jeg fisket i Langesund og ble fort betatt av denne nydelige plassen. Vi kjørte til noen forskjellige punkter og fant fort ut at det gjorde ingen ting at makrellen vi hadde kjøpt var av dårlig kvalitet for her fikk vi ferske på kroken, enten vi ville eller ikke. Vi fikk noen arter, som er det som gjelder i denne konkurransen, men når de ikke er så store, utgjør de lite poeng.

Screenshot_20180331-180424

Sørlandet og Østlandet er mer artsrik enn Vestlandet. Dermed kunne jeg notere meg 3 nye arter denne dagen.

20180811_172216
Gapeflyndre
20180811_172111
Fjesing
20180811_172037
Ulke

20180811_122207

Det var moro å få min første ulke for jeg syns den så så stilig ut. Denne arten og fjesing er forsåvidt arter jeg lett kunne fått i Haugesund, men det har ikke blitt prioritert å fiske etter dem enda. Utenom disse fikk vi også makrell, torsk, lyr, knurr og sandflyndre.

Siden jeg kun hadde fått 4 timer søvn tilsammen de 2 siste dagene, var det ingen problem og sovne tidlig denne kvelden. Det var fantastisk og våkne opplagt kl 05.30. Klar for en ny fiskedag undrende om det ville komme flere nye arter.

20180811_082948

Da var vi i gang igjen. På dag nr 2 skulle det fiskes i 7 timer. Dessverre tok det bare 1 minutt før motorproblem var et faktum. Båten klarte rett og slett ikke å kjøre fortere enn 3,5 knop. Planen om å kjøre lengre denne dagen gikk ikke, og den måtte endres. Her var det ingen grunn til surmule over dette. Vi var jo her for å få erfaringer og ha det kjekk. Vi kom oss omsider til første nye punkt. Det tok 3 sekund før jeg kunne notere meg enda en ny art.

20180813_111234
Berggylt

Vi fikk også grønngylt, sypike, hvitting og en til jeg ikke husker i farten. Ole Jan forbedret vekta vår på ulke. Vekta på fiskene våre ble for små, så vi havnet langt nede på lista. Det var helt greit. Vi har hatt det så utrolig kjekt. Kona til Ole Jan, Heidi, har tatt så godt vare på oss fiskere denne helga og disket opp med himmelsk mat. Noe vi satt stor pris på.

20180812_125243

Desverre var vi ikke det eneste laget med motorhavari. Team Abu/Garmin fra Sverige har flere ganger tidligere vunnet her. De legger alt i denne konkurransen og prøvefisket en hel uke i forveien. Etter dag 1 lå de på en foreløpig 4. plass. Etter 1 time fiske på dag 2 skjedde det forferdelige. Motoren havererte og de måtte begynne å kjøre inn mot land i 0,5 knop for å rekke innveiing. Imponerende nok endte de på en 5. plass denne helga. Neste år skal jeg delta i Drøbak sammen med to av dem, Benny Johansson og Anders Sonesson. Det trengs vel knapt og sies at jeg gleder meg noe sinnsykt!

Noe annet jeg også gleder meg til er neste års Langesund konkurranse. Etter denne fantastiske kjekke helga med imponerende dyktige arrangører, er det ikke tvil om at jeg vil tilbake! Jeg har pratet med Norges dyktigste sportfiskerdamer, Torunn Handeland og Hilde Skiffard. De ønsker å være med på det første rene kvinnelaget som stiller her. Dermed starter jobben med å få tak i en stor båt som har det som trengs for å kunne hevde seg i denne konkurransen.

Du kan lese mer om festivalen på trutta.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s