Når stefaren min skal prøve seg på fiske på 350 meter for første gang

Stefaren min, Anfinn Åkre, har fisket siden han var guttunge. Han fisker masse etter laks, sjøørret og annen matfisk her i Sørfjorden. Hvert år reiser han opp på Hardangervidda for å fiske etter ørret. Jeg spurte om han ville teste dypvannsfiske for første gang. Som den sporty fiskeren han er, sa han ja.

Vi reiste ut til Sekse hvor båten hans ligger. Ca 20 min fra Odda. Været var fantastisk, men vi visste at det skulle blåse litt opp senere på dagen med fare for tordenbyger.

20180711_111316

Det siste året har jeg kun reist rundt for å fiske. Planen min er å begynne å utforske fisket her på hjemmebane. I mine øyne er jo Hardanger en av de nydeligste plassene i Norge.

Først startet vi med å slippe ned på 150 meter, på en liten topp jeg har sett meg ut på kartet. De siste plassene jeg har vært å fisket, har det vært uvanlig dødt. Ikke bifangst å få en gang. Her var ingen unntak.

20180711_123052

Vi la oss etterpå inn til en kant på 350 meter. Det eneste jeg håpte på var at Anfinn skulle få oppleve å få en fisk på dette dypet. Vi kjente ett par smånapp. Endelig kom det en bøy på stanga hans, og 350 meter med sveiving gjenstod.

20180711_123428

Opp kom denne brosma på 3 kg. «Jeg skjønner ikke at dere orker å drive med denne slags fiske» ler han. For å være ærlig lurer jeg også på det noen ganger. Spesielt om vinteren når det er iskaldt og du sveiver opp små agntyver fra 400 meter. Men det er denne spenningen som driver oss.

20180711_124957

Med en mor som ringte oss annenhver time for å høre om vi hadde fått noe, og mobbet meg for å ikke ha fått fisk selv, kjente jeg på at det hadde vært godt med ett napp nå. Det begynte å blåse opp litt. Og siden vi ikke hadde dregg, måtte vi holde båten. Litt drift er ok, men alt med måte.

Screenshot_20180331-180424

20180711_161055

Ikke ett sekund for tidlig nappet det i stanga mi og jeg gjorde tilslag. Den eneste fisken jeg fikk denne turen var faktisk en blålange. Den er fredet, men overleve ikke oppsveivet, så det har ingen hensikt å slippe den ut igjen.

20180711_160118

Like etter ser vi bygene er på vei over fjellet. Vi kjører inn mot land, rydder og fortøyer båten så fort vi kan. Vi rekker akkurat inn i bilen før tordenværet kommer. Ihvertfall en av oss 😉

20180711_164014

En tanke om “Når stefaren min skal prøve seg på fiske på 350 meter for første gang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s