Steinbit fiske som lykkes

For to dager siden reiste jeg tilbake til Åkrafjorden. Denne dagen var det meldt fint vær, så vi bestemte oss for å kjøre mye lengre ut i fjorden enn det vi har vært før. Først skulle vi prøve oss på dypet, deretter etter steinbit. I hele vinter har jeg gledet meg til at sesongen for denne kule fisken skulle begynne, og jeg var mer enn klar til å ta min første. Til steinbiten bandt jeg ett tackle med super spinner, som jeg var spent på å teste.

20180510_135255

Vi startet først med å prøve oss på lange og brosme. Vi har satset masse på disse artene de tidligere månedene, men lenger inne i fjorden. Da har vi ikke lykkes med å finne de skikkelig store. Vi startet å fiske på ett område hvor der skrånte raskt fra 100-350 meter. Det dukket opp noen brosmer, men desverre ikke i den vektklassen vi håpte på.

res_1526066929806
Double fra 300 meters dyp
20180511_120501
Jostein Lundal kjørte også litt mindre kroker til eventuelt andre kule fisk, men vi fant bare brosmer i denne størrelsen.
received_10155179841770738
Enda en liten brosme avkrokes
20180511_101517
Nå begynner jeg å bli veldig klar til å prøve å ta min første steinbit

Vi lette litt rundt og prøvde å fiske på forskjellige plasser, før vi bestemte oss for å legge oss på 400 m, og prøve på skatefiske. Ingen napp i dag. Etter ei god stund var det tid for steinbiten. Jostein, som har fisket masse i denne fjorden, visste om noen plasser lengre inne. Siden vi allerede var så langt ute, ville jeg satse her. Jeg har lest litt om steinbitfiske før, men tok en kjapp oppfrisking på nettet for å finne ut hva jeg akkurat skulle lete etter i bunnforhold på kartet.  Da gjorde jeg som jeg alltid gjør, søkte i Asgeir Alvestads fiskeblogg. Der får jeg alltid svar på det jeg lurer på. Etter å ha lett litt på kart, fant jeg ett punkt jeg ville prøve. Vi hadde ikke blåskjell, så vi fisket med makrell og reke. Jeg hadde dunket i bunn i ca 10 min, før jeg fikk mitt første napp. Dette måtte være steinbit, tenkte jeg. Jeg sveiver opp og vi skimter en steinbit under vann. Jostein sikrer fangsten opp i båten, tar livet av den og jubelen slippes løs. Jeg har fått min første steinbit! For en kul fisk. Lykke! Jeg har aldri smakt steinbit før, og har sagt at min første skal jeg lage middag av.

res_1526070381465
For en lykkefølelse å få en art du har drømt om lenge
res_1526070269228
Kanskje ikke den vakreste fisken vi har, men den ser helt rå ut synes jeg

Siden det finnes ofte mer enn en på samme plass, forsatte vi å prøve. Like etter fikk jeg en til. Denne var liten, så vi slapp den ut igjen.

20180511_162515
Super spinner fra Salar Sportsfiske funket utmerket til steinbit.

På vei innover igjen stoppet vi på en plass Jostein har fått steinbit tidligere. Jaggu fikk jeg enda en.

20180511_183953
Jeg er veldig fornøyd med min nye Penn Regiment II 12-30 LBS

Om du skal fiske etter steinbit, kan det være lurt med et tackel som gir bevegelse, lyd og farge som lokker fisken. Spinnerbladet jeg brukte finner du her.

Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s