Nordvegen Havfiskefestival

Nordvegen havfiskeklubb ble stiftet i 2015. I helga ble vår første konkurranse i regi av Norges havfiskeforbund, arrangert på Karmøy. En slik norgescup konkurranse kreves mye planlegging. Vår klubbleder Geir Tveit og flere av medlemmene har stått på i ukesvis for at alle konkurrentene skulle få en flott opplevelse på vår festival. I tillegg ble det gjort mye prøvefisking, og det virket veldig lovende. Her er Geir med ei flott kveite og lange kun 8 dager før start.

På første konkurransedag fikk vi en del vind og det ble masse drift. Fisket ble dessverre labert for mange av oss. For Kristian Hausken derimot, klaffet det med 20,4 kg i løpet av disse 5 fisketimene. Han ble soleklar vinner av juniorklassen og foreløbig nest best sammenlagt. Kristoffer Øgård og Jostein Lundal tok 2. og 3. plass i herreklassen. Mens jeg fikk en 2. plass og Reidun Førland en 3. plass i dameklassen. Christer Danielsen fra Nord Jæren havfiskeklubb landet dagens største fisk. En flott kveite på 8,14 kg, og kapret dermed en fin 4. plass i herreklassen.

received_10155258314087750

På dag to skulle jeg konkurrere på båten mot Kristian Hausken, Christer Danielsen og Arne Robstad fra Sølvkroken. Kapteinen vår ble Kjell Denk Bolstad. Vi prøvde oss først på sei og bunnfisk på 90 meters dyp. Det var vanskelig å få fisk over minstemål. Skipperen vår, Kristian, mente vi skulle satse grunnere etter flatfisk, og alle var enig. På med glidebom ,mindre attraktorer og mindre kroker. Mange av sandflyndrene vi fikk var under minstemål, og måtte fint slippes ut igjen. Heldigvis holdt flere av dem mål, og innimellom dukket det opp andre arter, som var akkurat store nok. Fisket ble en kamp mot tiden og hverandre. Stampene begynte så smått og fylles opp, og det var ganske jevnt. Allikevel var det en meget god stemning ombord, og vår flinke kaptein hjalp flittig til for å se til at alle våre fisk var godkjent. Plutselig sitter  det noe på kroken min, som var større enn noe annet jeg har kjent under konkurransen. Jeg trodde først at det kunne være en 3-4 kilos torsk, og Kjell gjorde kleppen klar. Vannet var klart og vi skimtet en større flatfisk der nede. «Rødspette» ble ropt på båten, og hjertet mitt begynte å hamre. Jeg har aldri fått den arten før! Kjell ga kleppen videre til Kristian, mens jeg i frykt for å miste den, måtte snu meg vekk da den skulle ombord. Da den var trygt landet på dekk, ble det vill jubel ombord. En rødpette på 3,32 kg er ikke lett å få, i følge Kristian, som har fisket her utallige ganger. Det er ikke mange sekunder til rådighet for feiring under en konkurranse. Ett raskt bilde ble tatt av Arne før det ble agnet fort på nytt, og krokene sluppet til bunns igjen.

res_1523349802333
Foto: Arne Robstad

En liten stund senere fikk jeg enda en rødspette, denne en del mindre. Vi fortsatte å fiske opp sandflyndrer for harde livet, og helt på tampen fikk også Christer en rødspette. Kjempe morro! Den veide 2,02.

received_10155256146937750
To meget fornøyde konkurrenter. Foto: Arne Robstad

Det ble veldig spennende inn mot innveing. Vi visste vi lå veldig likt. Kristian sin vekt ble 16,38 kg. Christer landet på 16,72 kg, og jeg vant overraskende båten med 18,38 kg. Til min store begeistring holdt vekta mi til dagens nest største uavhengig klasse, og jeg kunne ta med meg 97,66 poeng i norgescupen og seier i dameklassen. Både Christer og Kristian vant flere flotte priser og premier. I tillegg tok Nordvegen havfiskeklubb en 2. plass på 4 manns lag. Fullstendig festivalrapport og resultater vil komme på Norges havfiskeforbund.

Kjempe flotte premier vant vi også. Jeg fikk en Penn Fathom Lever Drag 2-speed snelle og en Penn Regiment II 20-60 LBS stang.

20180410_114311

Jeg ser for meg at jeg skal prøve å fiske mer etter flatfisk fram mot sommeren. Dagens rødspetter tok på ca 25 meter. Jeg brukte makrell og råreke som agn. Begge mine tok på hvit slange og to gule gummikuler. For dere nye som vil prøve, kan det være lurt med glidebom. Jeg legger ved en link til kuler jeg liker å bruke på dette fisket, og her går det ann å prøve seg fram med forskjellige kombinasjoner. En vet aldri hva som funker best. Det finnes ingen fasit, og det er det som gjør fisking så spennende. Lykke til.

Gummikuler

Agnbom

 

Screenshot_20180331-180424

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s