Åkrafjordmester 2017

Jeg har hatt som mål og etter hvert begynne å konkurrere. Det er det jeg har jobbet for den siste tiden, men mener selv at jeg trenger mer trening og erfaring før jeg er klar. Fjæra fiskefestival er en liten konkurranse bare 20 min fra hvor jeg bor. Det ville være perfekt for å teste ferdighetene mine, og få litt konkurranseerfaring, som jeg kan ta med meg videre. Vi avtalte at jeg skulle være med i båten til Jostein Lundal, som er også medlem i Nordvegen havfiskeklubb. Han er oppvokst på denne plassen og har tiår med erfaring fra å fiske i Åkrafjorden.

Som nevnt tidligere er tacklene jeg har bundet lagd etter videoer på YouTube eller tips fra telefonsamtaler. Nå hadde jeg heldigvis Henrik Vågenes til å vise meg og gi litt tips om krokstørrelser og diverse. I konkurransen er det mest kg tilsammen som gjelder. Dermed ønsket Jostein at vi skulle prøve å finne seien. Derfor måtte jeg binde mine første gummimakk tackler. Makan til kjedelig binding! Jeg med lite tålmodighet, sa til Henrik at jeg burde finne meg ett knekkebrød før jeg blir mer irritert og lei. «Kanskje du bør finne deg to» fikk jeg til svar. Vi kom oss heldigvis i mål. Brosme, lange og annen småfisk tacklene var mye kjekkere å lage. De ble jeg veldig fornøyd med. På noen av slepene mine brukte jeg Savage Gear eel. Fikk noen langer på den.

DSC_2089

To dager før konkurransen, begynte jeg faktisk å få litt presentasjonsangst og følte et visst press til å bli beste dame. Da lørdagen kom var ikke seien å finne. Det synes jeg var like greit for jeg håpet på å fiske etter stor lange. På første nedslipp satt en liten lange og to lusuer på. Vi hadde kun to og en halv time på oss, og jeg selv har aldri fisket så få timer. Flere ganger turte jeg ikke se hvor mye tid som var gått. Småfiskene kom opp en etter en.

DSC_2065DSC_2068

Jeg har ihvertfall funnet en snelle og stang som passer for meg. Sveivingen gikk som en drøm. Storfisken uteble dessverre. Konkurransens største fisk var rett under 3 kg.

DSC_2074
Jostein Lundal med siste fisk før avslutning

Da vi kom inn på land, følte jeg meg rimelig sikker på at jeg hadde gjort det bra. Det var veldig kjekt og vinne beste dame i båt, og overraskende å slå alle mennene i tillegg, og dermed bli Åkrafjordmester i 2017.

res_1499552957643res_1499553259978

1488972445

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s