Artsfisketreff i Rosendal

Endelig var helga der, som jeg har gledet meg til i ett halvt år.  13 fiskeglade mennesker samlet i 3 dager for å gjøre det vi liker best. Noen gikk inn for å konkurrere om titlene, mens andre var der for å ha en kjekk fiskehelg med kompisene. Jeg for min del hadde som mål å få noen nye arter.

Mål nr 1 var blåkjeft. Tommy Mangerøy, Henrik Vågenes og jeg kjørte i en båt, mens Raphael Pedersen og Espen Knarvik fulgte etter i en annen. Det var kun Tommy og jeg som manglet denne arten. De andre ble med for å heie oss fram til ny art, for det er sånne mennesker de er, som tenker som ett team, helt uegoistiske. Tommy fortalte at han har fisket etter blåkjeften i 3 år uten hell. Jeg prøvde meg en gang etter den i påsken da jeg endte opp med å få en blålange. På første nedslipp var jeg ganske sikker på at jeg hadde en på kroken, etter hva jeg har blitt fortalt hvordan den ville kjennes ut. Jeg turte ikke si noe til de andre, for jeg visste Tommy ville bli skuffet (med all rett). Dermed var det å sveive opp 250 m i stillhet. Da jeg så blåkjeften kom klumpen i halsen. Selvfølgelig var jeg glad for ny art, men det var ikke vanskelig og sette seg inn i hvordan Tommy måtte hatt det da. Hele opplevelsen var veldig ambivalent. Jeg regner med at jeg en gang vil oppleve det samme som han, med en annen art. Etterpå var begge båtene enstemmig i at ingen skulle røre seg av flekken før også han fikk arten. At jubelen stod i taket da han fikk den, er en stor underdrivelse! Jeg er sikker på at glederopene kunne høres helt til Husnes. Dette var uten tvil høydepunktet med hele helga.

 

received_1383471388367460
blåkjeft 980 gram

Dagen etter fikk vi litt motorproblemer. Vi hadde ikke planer denne helga om å kikkfiske, men vi kunne like gjerne benytte tida godt når vi først var stucked på land. Med god hjelp fikk jeg 4 nye arter. Jeg er ikke vant med å se sånt fiskeliv fra land, og synes det hele var veldig fascinerende. Jeg var heller ikke vant med å håndtere en 10`er krok, men ble heldigvis litt bedre etter hvert til å agne.

DSC_1995
gressgylt foto: Raphael Pedersen
res_1498935575165
bergnebb foto: Henrik Vågenes
DSC_1990
grønngylt foto: Henrik Vågenes
IMG_20170703_205006_843
svartkutling foto: Henrik Vågenes

Etter motoren var fikset, kjørte vi til vårt neste mål, glassvar. Vi knotet nok litt med å finne rett plass. Etter en liten stund dro jeg opp disse to knurrene. Den største veide 468 gram.

res_1498935339420

Like etter dro Henrik opp en specimen og personlig rekord. 700 gram!

DSC_2004
Vel unnt!

Etter vi hadde dradd opp gudene vite hvor mange knurr, begynte jeg å bli smålei dem. Konsentrasjonen min ble dårlig og jeg klarte og stikke meg på ene piggen under avkroking. Heldigvis dukket glassvaren omsider opp. Lite visste jeg at en kunne klare og få ett så lite eksemplar. Der og da betydde det lite for meg. Jeg hadde fått en ny art.

res_1498935481249

De andre to dro opp hver sin piggskate, men denne fisken uteble for meg på denne turen.

DSC_2024

Andre fisker denne helga ble lange, brosme og hvitting .

Om jeg ikke har tatt feil, har det kun blitt tatt en spisskate på de tidligere treffene her i Rosendal. Dermed sa jeg to uker i forveien at jeg skulle farge håret rosa om jeg fikk denne arten. Da det denne uka ble tatt til sammen 5 spisskater, begynte jeg å angre på utsagnet mitt. Vi hadde som plan og fiske etter den maks i to timer ettersom de fiskes på over 500 meters dyp. Det var skikkelig dumt vi fikk den motorstoppen og ikke rakk det 😉

Kort oppsummert: helga var fantastisk moro, menneskene var toppers og fisket var kjempe kjekt. Alt stod til forventningene og jeg har allerede begynt nedtellingen til treffet neste år. Da håper jeg enda flere vil delta. Vel møtt 🙂

1488972445

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s