Fluefiske i Govannet

Etter Fredrik Lunde Svendsen var i Odda for to måneder siden og viste meg litt fluekasting på land, var det jaggu på tide jeg somla meg til å prøve i vann. Jeg hadde på forhånd hørt masse skryt og sett masse fine bilder av dette vannet. Govannet ligger like utenfor Haugesund. I flere år har de tatt ut fisken under 500 g, og latt de store svømme videre. Gjennomsnittsvekten nå er 800 g -1,3 kg. Her har fisken det som plomma i egget med et enormt rikt insektliv og masse vegetasjon. Om jeg inviterte meg selv eller ble invitert, er jeg usikker på. Muligens det første. Jeg hadde absolutt ingen forhåpninger om å få fisk. Jeg var der for å trene, oppleve denne plassen og møte disse gutta som jeg har hørt så mye fint om.

Noen dager før dukket dette bildet opp på nettet, og jeg ble redd jeg skulle være underdressed for anledningen.

f4f89c014fe9694ad3f5a18ec23f857e
Stian Rennestraum og Fredrik Lunde Svendsen

 

Da var endelig dagen kommet! Jeg var super klar for å bryne meg. De to siste ukene har jeg nemlig prøvd meg på trolling etter sjøørret. Det bestod av og sitte sånn ørten turer og se på at ingen fisk biter på. (Derfor ingen blogginnlegg fra meg i det siste)

DSC01585

Fredrik valgte ut plassen det ville være greit for meg å starte. Etter å ha stått en stund og sett litt på vakinga, listet vi oss sakte ned mot vannet i sivet, satte oss på huk og fulgte nøye med. Da fikk jeg bekreftet med en gang at de nye vadeklærna mine fra Scierra holdt mål. Nå var det om å gjøre å se ett mønster ørreten spiser og hva den spiser. Det eneste jeg skjønte var at jeg trenger linser. Det var utrolig fascinerende og se hvor mange forskjellige innsekter som krøp på meg. Jeg har aldri i hele mitt liv sett så mange ulike på en gang. Det er mulig vi bare satt sånn et lite kvarter, men det føltes mye lengre. Jeg begynte og bli litt utålmodig. Det var ikke fordi jeg så fisken hoppet og jeg ville fange den, det var fordi spenningen om jeg ville klare å få ut flua var så stor. Så endelig sier Fredrik «nå kan du få prøve deg». Musikk i mine ører!

27ea329c4ed59ba78f565c36c29bbc1a

Var godt og hele tiden bli fortalt hva en gjør feil slik en får korrigert det. Selv om man vet i hodet hva man skal gjøre, er det ikke lett å utføre og passe på alle tingene nå i begynnelsen. Det var i hvert fall hva jeg fortalte meg selv hele tiden for å holde frustrasjonen lavest mulig.

9c682cc4a4cc6fb6c5552ca5b5759050

Jeg er usikker på hva som kan forventes av noen første gang med fluefiske, selv var jeg ikke så fornøyd. Da Fredrik skrøt av meg lurte jeg på om det var noe han sa for å motivere meg til å fortsette. (Senere fant jeg ut at han faktisk mente det). Jeg hadde aldri gitt opp uansett hvor gale det hadde gått denne gangen. Det ble mørkt ganske så fort. Dessverre fikk ingen av de andre heller fisk denne kvelden, men ganske så trivelig var det fordet.

b2cf83cc31ff968cec6241ddd0c7aeb9

Uka etter var jeg tilbake! Jeg var supermotivert og overbevisst om at jeg skulle være pittelitt bedre enn sist gang. Nå skulle jeg teste ut en ny stang.

30a3e7bf9503118f4e9dd4b4ed4bb3ff

Mitt råd. Når du surrer det til……

fe1fbb7cf5f309eab426ccc22f884c95

Finn ut hva som gikk galt, rett på det….

3836be6e845fabe734175bcf08aa9e01

Le litt av deg selv og kom deg videre.jeany-4

Det er ikke farlig og være ny i gamet når en er sammen med en så hyggelig og tålmodig gjeng som dette. Er helt overgitt jeg!

7151cc9cd4d30365285d1ee2414ad2ce
Kjetil Hovda

 

4f25c46bf1ec61bcbfebe9afab3e5281
Hilmar Brugger

Da jeg sent på kvelden skulle teste ut den 3. stangen, satt jeg flua fast i alt som gikk ann. I tillegg begynte det å bli så mørkt at jeg klarte ikke en gang å finne ut hvor jeg satt fast. Det var på tide og gi seg. Det var riktig så hyggelig og avsutte kvelden i gapahuken foran ett bål.

9d69b8fa512020b4bd7ce6555daa63e3

1488972445

En tanke om “Fluefiske i Govannet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s