3 nye arter i Rosendal

På skjærtorsdag dro jeg til Rosendal for å møte 5 andre artsfiskere. Henrik Vågenes og Espen Knarvik hadde kommet dagen før fra Bergen med to båter. De hadde gjort en fantastisk jobb med å rigge alt klart. Deres mål med turen er å få en håkjerring. Den type fisking krever ekstremt kraftig utstyr og fisking på 600 meters dyp.

Raphael Pedersen, Sebastian Pedersen, Mathias Botnen og jeg skulle satse på litt mindre arter enn håkjerring. Det var ikke alltid så lett å slippe ned til 600 meters dyp uten at en eller flere pigghå bet på agnet. Dermed sikret jeg meg en ny art.

res_1492116257129

Senere på dagen tok Sebastian meg med til en plass han visste det var mulig å få piggskate. Å fiske på 70 meters dyp kontra 600 m, føltes himmelsk. Det tok ikke lang tid før jeg fikk en på kroken.

res_1492116051438

Det er en fantastisk følelse og fiske på nye plasser. Uansett hvor jeg snudde meg var det et nydelig syn.

DSC_1710DSC_1687DSC_1643

DSC_1684

Før sola gikk ned bestemte Henrik, Mathias og jeg oss for å fiske etter blåkjeft. Vi kjørte til en plasse de hadde fått dem før. På 250 meters dyp fikk jeg denne blålangen. Blåkjeften får jeg heller prøve meg igjen på i sommer.

IMG_20170415_155241_953

res_1492134697242

Dagen etter måtte jeg reise hjem igjen pga jobb. Jeg var ganske misunnelig på de andre som skulle være der og fiske til mandag. Da jeg reiste fra Rosendal og solnedgangen nærmet seg, hadde jeg mange tanker i hodet. Først og fremst føler jeg meg så heldig som har fått tilbrakt ett døgn med denne koselige og dyktige gjengen. De er den type folk du begynner og savne det øyeblikket du sier «hadet». Jeg håper de klarer å fange målet før de reiser hjem igjen.

1488972445

En tanke om “3 nye arter i Rosendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s