4 nye arter på Sotra

IMG_20170328_145153_033

I helga bar det tilbake til Sotra for å fiske med Espen Knarvik og Henrik Vågenes. De er begge veldig dyktige havfiskere, og jeg setter stor pris på at de tar seg tid til å dele sine erfaringer med meg. Espen er på landslaget i havfiske og Henrik tok sølv i fjor i ishavfiske. Med andre ord er jeg i gode hender. Sist tur fikk jeg to nye arter, Hågjel og Svarthå. Denne helga, som sist var målet å få litt større fisk. Det fikk vi ikke, men jeg er fornøyd med 4 nye arter. «En teori er at de store fiskene er i gytemodus, og er ikke så glupske som vanlig» sier Raphael Pedersen.

DSC_1455

Vi hadde håpet og trodd på noen store langer denne helga, men denne minien var den eneste vi fikk. Uansett var jeg fornøyd med en ny art.

IMG_20170328_145153_033

DSC_1522

image

Lørdags kveld fikk jeg oppleve lysing etter mikrofisk for første gang. Espen og Henrik som har god erfaring med denne type fisking, sa det var uvanlig lite liv denne kvelden. Helt dødt var det heldigvis ikke. Det har en fryd og se Henrik få sin første Paddetorsk.

res_1490557163639

På søndag kjørte vi ut på havet for å prøve oss på stor lyr. Som sist, måtte vi også denne dagen gi oss tidligere enn ønsket pga bølgene. Jeg rakk akkurat og få på denne lyren før vi måtte kjøre innover igjen.

IMG_20170329_142154_549

IMG_20170402_143424_093

På siste plassen vi fisket fikk jeg opp en liten Brosme og Sypike samtidig. Dermed kunne jeg notere meg 4 nye arter denne helga. Alle fiskene mine var små, men jeg er veldig fornøyd fordet.

Det er veldig spennende og se nye arter på kroken. Nå har jeg bestilt litt forskjellig utstyr sånn jeg ikke trenger og reise helt til Sotra hver helg. Jeg skal prøve meg fram og se hvilke arter jeg kan få i Sørfjorden og i nærheten.

2 kommentarer om “4 nye arter på Sotra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s